Bir günde, 120 poliklinikte 5 bin kişi muayene oluyor

Haber Giriş : 15 Mart 2005 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM GENEL KURULUNDA SAĞLIK KONUŞULDU

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Ankara'da bir eğitim hastanesi olan Ankara Hastanesi'nde günde 3 bin 500 kişi muayene edilmekteydi ve bu hastanede yalnızca 40 poliklinik odası mevcuttu. Bugün 5 bin kişi günde muayene olmaktadır ve poliklinik sayımız 120'dir. Bir hekim günde 80 kişiyi muayene etmek zorunda kalıyordu bugün hasta sayısı artmış olmasına rağmen, 40 kişiyle günü bitiriyor. Bunu bütün Türkiye genelinde yerleştirmeye çalışıyoruz" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla gündem dışı konuşmalar yapıldı.

Gündem dışı konuşmalar üzerine kürsüye Gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hükümete geldikleri gün ile bugün arasında sağlıkta önemli değişiklikler ve iyileşmeler olduğunu belirtti. Sağlık çalışanları ve doktorların maddi olarak imkanlarının geliştirildiğini kaydeden Bakan Akdağ, "Sağlıkta dönüşüm programını ortaya koyduk. 2 sene içerisinde ciddi bir mesafe aldık. Bu süre içerisinde sağlık çalışanlarımızın özellikle kazançlarını ilgilendiren çalışma şartlarını ilgilendiren birçok değişiklik gerçekleştirdik. Sağlık çalışanlarına ve hekimlerimize ödemeye başladığımız performansa dayalı katkı paylarıdır. Hekimlerimiz ve diğer sağlık çalışanlarımız kendi çalıştıkları kuruluşlarda. ne kadar verimli bir çalışma ortaya koymuş iseler, o kadar gelirlerine yansıyan ir sestemle karşı karşıya gelmiş oldular. Hem kişilik performans hem de kurumsal performans hekimlerimizin ve kurumlarımızın gelirlerini artırmış oldu. Bununla ciddi bir verimlilik elde etmiş olduk" diye konuştu.

Bakan Akdağ, konuşmasında şu ifadelere de yer verdi:

"Ankara'da bir eğitim hastanesi olan Ankara Hastanesi'nde günde 3 bin 500 kişi muayene edilmekteydi ve bu hastanede yalnızca 40 poliklinik odası mevcuttu. Bugün 5 bin kişi günde muayene olmaktadır ve poliklinik sayımız 120'dir. Bir hekim günde 80 kişiyi muayene etmek zorunda kalıyordu. Bu gün hasta sayısı artmış olmasına rağmen 40 kişiyle günü bitiriyor. Bunu bütün Türkiye genelinde yerleştirmeye çalışıyoruz. Sağlık çalışanları ciddi ölçülerde ek ödemeler alma imkanına kavuştu. Üstelik bu döner sermayeli işletmelerimizin bütçelerini de hiç örselemeden bunu gerçekleştirebildik."

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber